SATINALMAYA GENEL BAKIŞ
Satınalmaya genel bakışta, satınalmacı için ilişkili tüm bilgiler tek bir görünümde görüntülenir. Her işlem birimi, atanan tüm etkinliklerin rol tabanlı bir genel görünümüne sahiptir.
Satınalmacınız faaliyetleri belirli bir dönem boyunca analiz edebilir ve satınalma siparişlerini işleme gibi ilave eylemler gerçekleştirmek adına sadece tıklayarak farklı uygulamalara geçiş yapabilir.
SİPARİŞ/PROJE İLE İLİŞKİLİ TEDARİK
Malzemeler ve montaj işlemleri benzersiz şekilde atanabilir ve belirli bir sipariş veya proje için ayrılabilir. Satınalma, siparişle ilgili zaman planlamasıyla tetiklenir.
Doğru satınalma kararları almaya hazır mısınız?
RFQ’lardan satınalma siparişlerine kadar, ERP’de tedarikçiler için RFQ’ları kolayca oluşturabilir ve bunları elektronik olarak EDI yoluyla iletebilirsiniz.
Fiyatları, teslimat sürelerini ve koşulları ölçen bir fiyat karşılaştırması, size doğru satınalma kararları vermenizde yardımcı olabilir.
Bir tedarikçi seçtikten sonra, RFQ’dan otomatik olarak bir satınalma siparişi oluşturabilirsiniz.
MAL KABUL İŞLEMLERİNİ OPTİMİZE ETME
ERP’de mal kabulü, tam, kısmi, fazla ve eksik teslimatları dikkate alır. Toplu irsaliyeler de oluşturulabilir. Mallar alındığında, otomatik olarak varsayılan kabul yerine tahsis edilir.
Bir kalite kontrol ambarına veya sevkiyat ambarına girişi de mümkündür. Bir şikayet durumunda, derhal bir iade gönderimini kolayca tetikleyebilirsiniz. Kalite kontrol, mal alındığında veya ürün fiziksel konuma girdikten sonra gerçekleştirilir.
Harici kalite güvence çözümlerini de bağlayabilirsiniz. Mal girişi ve fatura doğrulaması, finansal muhasebe, maliyet muhasebesi ve ambar yönetimi ile bağlantılıdır.
ERP ambarlar ve finansal muhasebe alanlarına otomatik olarak mesaj gönderir, tüm ilave masrafları kaydeder, girdi vergisini hesaplar ve günlüğünü tutar.
KOLAY SATINALMA SİPARİŞ YÖNETİMİ
Satınalma Siparişi Yönetimi’nde, satınalma siparişlerini doğrudan girebilir, bir RFQ’dan aktarabilir veya bunları sistem tarafından oluşturulan satınalma sipariş önerilerinden üretebilirsiniz. Ana veri dosyasında oluşturulmamış tek seferlik parçaları da sipariş edebilirsiniz.
Tek seferlik parçaların bir açıklaması, satınalma siparişinde de bulunmaktadır. Satınalma siparişi, gelen faturanın sonraki hesap atamasının da temelidir. Bir satınalma siparişi kalemine maliyet merkezleri ve maliyet öğeleri atayabilirsiniz. Daha fazla bilgi eklemek isterseniz, her bir satınalma sipariş kalemi metinlerle desteklenebilir ve çizimler ile birbirine bağlanabilir.
TEDARİKÇİ ANLAŞMALARININ TAM KONTROLÜ İÇİN ÇERÇEVE SİPARİŞLER/SÖZLEŞMELER
Kabul anlaşmaları, tedarikçinin ilgili çerçeve siparişlerine veya sözleşmelerine dayanarak belirli bir süre içerisinde yapılabilir.ERP’de, çerçeve siparişler/sözleşmeler satınalma siparişlerinden bağımsız olarak yönetilir ve bu da açık çerçeve siparişleri şeklinde oluşturulur.
Kümülatif miktarlar (teslim edilmiş olan miktarlar veya işleme alınan miktarlar) ve her ürünün kalan stokları çerçeve siparişlerde yönetilir. Bu, tedarikçi anlaşmalarınızın her zaman tam bir görünümüne ve kontrolüne sahip olduğunuz anlamına gelir.
FİYATLANDIRMAYI KOLAYLAŞTIRMA
Bir ürünün fiyatını doğru bir şekilde belirlemek için doğru maliyetlendirme şarttır. Kilit, gelir yaratacak kadar yüksek, ancak müşterileri cezbetmeye yetecek kadar düşük bir fiyat belirlemek arasında bir denge oluşturmada yatar.
Doğru fiyatla, kârınızı en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Bu, fiyatlandırmayı önemli bir iş kararı yapar.
ERP, teklifler, siparişler ve satınalma siparişleri için fiyat ve indirim önerileri belirlemenin yanı sıra, satınalma ve satışta da fiyatlandırma konusunda aktif olarak yardımcı olur.
Ayrıca, fiyatlandırma fonksiyonunu kullanarak bireysel fiyatları belirleyebilir ve bunları ana veri kayıtlarında düzenleyebilirsiniz. Fiyatlar/iskontolar bilgi sistemi, tüm önemli bilgileri kolayca sunar. Her müşteri hızlı bir şekilde güvenilir bir hesaplamaya dayanan özelleştirilmiş bir fiyat teklifi alır.
FASON SÜREÇLERİNİ VE MALZEMELERİ ESNEK BİR ŞEKİLDE YÖNETİN
Yarı mamullerin ve alt yükleniciler tarafından tedarik edilen ürünlerin işlenmesini yönetmek için fason işlemler (harici üretim) fonksiyonunu kullanabilirsiniz. ERP sistemi, hizmet alım siparişlerinin üretilmesi için kullanılabilecek fason işlem önerilerini üretir.
Fason ürünün yapısını nötr üretim listesinde yönetirsiniz. Sağlanan parçalar kolaylıkla belirlenir ve fasoncuya gönderilir.
Düzenlenebilir üretim listesinde kısa sürede ve kolayca fason üretiminizi dahili üretimle değiştirebilirsiniz. Bu, satın al veya kendin yap kararlarını aynı anda yönetmeyi mümkün kılar.
Sarf malzemeler, sipariş edilen parça için üretim listesinden aktarılır ve düzenlenebilir alt yüklenici listesi kullanılarak satınalma siparişinde değişiklik yapılabilir.
Parça ana verisinde, tedarik edilecek parçalar için tedarikçiye dayalı tedarik süresi tanımlarsınız.
Bu, fasoncuya gönderilecek tarihten kaç iş günü önce tedarikçiye sipariş verilmesi gerektiğini belirler.
SATINALMA İÇİN İŞ ZEKASI
Çeşitli tedarikçileri, ekonomik alanları ve farklı ürün aralıklarını içeren faaliyetlerinizi analiz etmek adına Satıalma için standart BI raporlarını kullanabilirsiniz.
A'DAN B'YE YER DEĞİŞİKLİĞİ
Bir depodan diğerine ürün aktarırken yer değiştirme önerilerini değerlendirmek için yer değişikliği önerileri işlevini kullanabilirsiniz.
Bir ürünün hangi bileşenlerini taşımak istediğinize ve hangilerinin başlangıçta mevcut konumda kalacağına karar verebilirsiniz. Ardından seçim için kullanılacak ölçütleri tanımlayabilirsiniz.
Bir yer değiştirme önerisinin ayrıntıları, tablo satırını çift tıklayarak görülebilir.
SATINALMA TESLİM GÜVENİLİRLİĞİ RAPORU
Satınalma teslim güvenilirliği raporu ile, tedarikçileri mutabık kalınan teslim tarihini ve kabul edilen Rapor, irsaliyelerle kaydedilen teslimatların sayısına dayanmaktadır.
Teslim tarihi güvenilirliği, erken, tam zamanında veya geç teslim edilen gönderilerin anlaşılan teslim tarihi doğrultusunda oranını gösterir.
Teslimat miktarı güvenilirliği, tam teslim edilen, fazla teslim edilen veya az teslim edilen teslimatların orijinal sipariş miktarına göre yüzdesini gösterir. Satınalma sipariş miktarını temel alarak değerlendirebilirsiniz.
Teslimat güvenilirliğini zamana, tedarikçiye veya müşteriye göre hassaslaştırabilirsiniz.
TAHMİNİ TESLİMAT PLANLARINI YÖNETME
ERP serbest bırakılan siparişleri hazırlar ve bunları EDI vasıtasıyla tedarikçilere gönderir. Çizelgelemeden satınalma siparişi önerilerine kadar açıkça görülebilir ve tahmini teslimat planı siparişlerine kolayca dönüştürülebilir.
Açık teslimatları olan tüm tedarikçiler, teslimat hatırlatma bilgi sisteminde açıkça görüntülenir ve belirli bir tarihte birlikte gruplandırılabilir veya esnek bir tarih aralığında görüntülenebilir. Gerekirse ERP sistemi, henüz yapılmamış beklenen teslimatlar için hatırlatıcılar oluşturur.
FKARAR VERME DESTEĞİ İÇİN ABC ANALİZİ
Ürün yelpazenizdeki öğeleri sınıflandırmak için ABC analizini kullanabilirsiniz. ABC analizi, değerlendirme stok miktarının değer ile karşılaştırılmasına dayanır.
Analiz, toplu malların satın alınmasının ucuz ve kolay olduğunu, daha yüksek değerli malların pahalı ve nispeten temin edilmesi güç olduğunu varsaymaktadır.
● Veriler, her depo grubu için değerlendirilir.
● Stokla ilgili unsurlar sadece stok hareketleri günlüğünde analiz edilir.
● Ek olarak, ABC bölümleri yüzdeler olarak ayrılır ve pasta grafikte gösterilir.
● İlgili A, B ve C bölümleri için değerler ise çubuk grafikte gösterilir.